Osteon gel – gde kupiti – kako se koristi – iskustva – cena

Osteon pokreće proces obnavljanja hrskavičnog tkiva i spoja zglobova. Rešava stanje kod artritisa, artroze i stanja kod zglobova

Artroza, poznata kao degenerativna bolest zglobova, je stanje koje se karakteriše propadanjem hrskavice u zglobovima. Ova bolest obično pogađa starije osobe, ali može se javiti i kod mlađih ljudi zbog prethodnih povreda, genetskih faktora ili drugih zdravstvenih problema.

Glavni simptomi artroze uključuju bol u zglobovima, ukočenost, otok i smanjenu pokretljivost. Najčešće su zahvaćeni zglobovi kao što su kolena, kukovi, ruke, kičma i stopala. Bol se često pogoršava tokom aktivnosti ili nakon dužeg perioda mirovanja.

Artroza se javlja kada se hrskavica u zglobovima istroši tokom vremena. Hrskavica je mekani, glatki sloj koji oblaže zglobove i omogućava im da se slobodno kreću. Kada se hrskavica istroši, zglobovi postaju trenje, što dovodi do bola i oštećenja.

Iako artroza nema potpuni lek, postoje načini da se ublaže simptomi i uspori napredovanje bolesti. Fizička aktivnost, kao što su vežbe istezanja i jačanja mišića, može pomoći u održavanju pokretljivosti zglobova i jačanju okolnih mišića. Kontrolisanje telesne težine je takođe važno, jer višak kilograma može povećati opterećenje na zglobovima. U nekim slučajevima, lekovi protiv bolova ili upotreba pomagala poput štapova za hodanje ili ortopedskih pomagala.

Artritis je stanje koje karakteriše upala zglobova. Postoji nekoliko vrsta artritisa, uključujući reumatoidni artritis, osteoartritis i giht. Ove vrste artritisa imaju različite uzroke i simptome.

Reumatoidni artritis je autoimuna bolest koja se javlja kada imunološki sistem napada zdravo tkivo, uključujući zglobove. Ovo stanje može izazvati bol, otok, ukočenost i ograničenu pokretljivost zglobova. Pored toga, osobe sa reumatoidnim artritisom mogu osećati umor, gubitak apetita i opštu slabost.

Osteoartritis je najčešći oblik artritisa i javlja se kada hrskavica u zglobovima postepeno propada tokom vremena. Ovaj proces može biti posledica starenja, prekomernog opterećenja zglobova, prethodnih povreda ili genetskih faktora. Simptomi osteoartritisa uključuju bol, ukočenost, otok i smanjenu pokretljivost zglobova.

Giht je tip artritisa koji se javlja kada se kristali mokraćne kiseline talože u zglobovima. Ovo može uzrokovati iznenadne napade jake boli, otoka i crvenila u zahvaćenom zglobu. Giht se obično javlja u velikom nožnom palcu, ali može uticati i na druge zglobove.

Osteon gel sastav

Hijaluronska kiselina. To je najmoćnije prirodno sredstvo protiv bolova i protuupalno sredstvo. Ako se element u pravim omjerima nanese na vanjsku stranu bolnog mjesta, najbolji je lijek protiv bolova na cijeloj planeti, a nije ni štetan po zdravlje (za razliku od lidokaina itd.). Jednom riječju, svaki bol će nestati odmah nakon nanošenja na bolno mjesto.

Mliječni serum i aerosol efikasno prodiru u zglob, pokreću mehanizam regeneracije stanica, obnavljajući zahvaćeni zglob. S godinama ljudsko tijelo gubi sposobnost oporavka, svaka ogrebotina ili rana zacjeljuje duže nego u mladosti. Upravo ova komponenta budi ovu sposobnost i vitalna je za ćelije zglobova.

Visokomolekularna laktoza obogaćuje zglobnu tečnost, vraća elastičnost tkiva i ligamenata i vraća pokretljivost. Nezamjenjiva komponenta za zglobove, zglobna tekućina se također ne proizvodi tako dobro sa godinama kao u mladosti, pa je potrebno mazivo za zglobove, laktoza trenutno prodire u zglob i djeluje kao zglobna tekućina (mazivo za zglobove).

 

PORUČIVANJE